Asturië Holiday

In het noordwestelijke puntje van Spanje, ver weg van het massatoerisme, wacht u een groen juweel. De charmante regio Asturië is een echt vakantiegeheim onder de Spanjaarden. Het betovert met een combinatie van indrukwekkende bergen in het zuiden en azuurblauwe Atlantische Oceaan in het noorden. In het binnenland strekken zich brede, zachte groene weiden uit. De gevarieerdheid van het landschap belooft een spannende en afwisselende vakantie.

Wilde kust

De kusten van Asturië grenzen aan de ruige Golf van Biskaje. Daar nodigen zowel de ruige kusten als de romantische baaien u uit om te wandelen en te vertoeven. Ontspan in de zomer in een aangenaam Atlantisch klimaat op een van de dromerige, fijne zandstranden. Met in het zand begraven tenen, omgeven door groene heuvels en zonder toeristische drukte, wordt de dagelijkse routine snel vergeten. Talrijke wellnesshotels in de omgeving bieden een extra portie ontspanning met rustgevende massages en schoonheidsbehandelingen.

Charmante vissersdorpen

De stranden worden vaak begrensd door pittoreske vissersdorpjes langs de kust. Geniet van een selectie van verse visgerechten en een glas traditionele Asturische appelwijn in de kronkelende straatjes van de mooie dorpjes. Gijon, de grootste stad van Asturië, ligt ook direct aan zee. Het heeft een idyllische haven en een breed scala aan inspirerende musea, kerken en restaurants. Oviedo, de hoofdstad, is een van de oudste steden van Spanje. Wandel langs de gevels van elegante herenhuizen in het historische centrum van de stad en laat je meevoeren in de tijd.

Indrukwekkende bergpanorama's

Als u de kust naar het zuiden verlaat, bereikt u het Cantabrische gebergte. Het dient als grens van de zuidelijke regio Castilla y León. Beschermd door het barre zeeklimaat kunt u een unieke flora en fauna verwachten die zo anders is dan in de rest van Spanje. Eindeloze groene bossen en velden herinneren aan de Schotse natuur. Wandelend door de indrukwekkende kloven en langs glinsterende bergmeren zult u ontdekken waarom Asturië als een uniek natuurparadijs wordt beschouwd.

Locaties in de regio Asturië