Fastenkur - Abnehmen

Adipositas

De weg naar een gezond gewicht

Wat is adipositas?

Metabolic Balance Diät - Abnehmen durch gesundes Essen und Trinken

Adipositas, ook vetlijvigheid genoemd, heeft als basis een voedings- en stofwisselingsprobleem waarbij voortdurend meer energie wordt opgenomen dan verbruikt. Dit uit zich door een sterk overgewicht met een meer dan normaal percentage lichaamsvet.
Er zijn veel oorzaken van vetlijvigheid. In het algemeen is het echter vaak zo dat niet een enkele factor verantwoordelijk is maar meerdere invloeden meespelen. In principe komt adipositas voor wanneer de energietoevoer van het lichaam gedurende langere tijd hoger is dan het energieverbruik.
Door het verhoogde gewicht en vetgehalte in de lichaamsweefsels lopen mensen met adipositas veel risico’s met betrekking tot organen, gewrichten en botten. Dit is vooral het geval wanneer het cardiovasculaire systeem en het gehele bewegingsapparaat worden aangetast. Daarnaast brengt vetlijvigheid risico’s voor secundaire ziektes, zoals diabetes, met zich mee.

Wat kunt u doen? – Wat helpt? – Hoe voorkomt u het?

Fasten Ratgeber

Het blijft een feit dat een gezonde levensstijl met evenwichtige, vitaminerijke voeding, voldoende slaap, weinig alcohol en een algehele stressreductie effectief tegen overgewicht werkt. Daarbij dienen ten allen tijde lastig verteerbare voedingsmiddelen te worden vermeden.

Tevens moet regelmatige, dagelijkse beweging en sport op het programma staan. Met ontspannende cursussen zoals yoga, pilates en Qi Gong kunt u daarnaast uw doorbloeding bevorderen, de stofwisseling stimuleren en voorzichtig spierweefsel kweken wat weer vet verbrandt.

Omdat het bij het behandelen van adipositas niet voldoet op korte termijn het gewicht te reduceren moet een algehele omstelling van de levenswijze en de daarbij horende voedingsgewoontes plaatsvinden.

De beste kuren bij adipositas

SpaDreams adviseert

Spaß im Wasser, Gruppe im Wasser

Afvallen kan in uw eigen omgeving een grote uitdaging zijn die op dagelijkse basis stuk loopt in uw pogingen oude gewoontes te doorbreken. Dan klinkt een combinatie van een langverwachte vakantie inclusief gewichtsverlies toch heel wat beter. Ter ondersteuning van de strijd tegen de kilo’s worden in het bijzonder ook sport- en bewegingstherapieën ingezet.
Samen met gelijkgezinden wordt u actief, gedurende de aquagym, in de fitnessstudio of tijdens nordic walking in de prachtige natuur, en laat u stap na stap de pondjes verdwijnen.Onder professionele begeleiding bieden wellnesshotels wereldwijd tevens vasten- en detoxprogramma’s als hulp bij het afvallen. Hiermee valt u effectief en duurzaam af en wordt u beloond met hernieuwde energie en een positieve instelling. Leer met een gezondheidscoach meer beweging in uw dagelijkse leven in te bouwen en u tegelijkertijd gezond en evenwichtig te verzorgen. Na het werk is het tijd voor de bekende genoegens – massages en wellnessbehandelingen helpen u te ontspannen en tot rust komen. Ontdek een nieuw soort luchtigheid in uw leven ga de strijd aan met die hardnekkige kilo’s. Onze deskundigen geven u graag een persoonlijk advies want met SpaDreams wordt afvallen leuk!

De populairste kuren bij adipositas

Stel hier uw persoonlijke droomkuur samen